Sriracha: így hívják azt a chiliszószt, amelynek receptje Vietnamból származik, ám termékként az USA-ban vált közkedveltté, sőt, kultikussá – annyira, hogy a Lexus nemcsak nevében, de tartalmában is rá támaszkodott legújabb gyári átépítésének megvalósítása során.

Persze nagy módosításokra ne számítsunk: a Lexus Sriracha IS leginkább megjelenésében idomult a paprikaszószhoz, azt viszont nagyon izgalmasan tette: a flakon kupakjától kölcsönzött zöld szín feldobja a hűtőmaszk megjelenését, de a lényeg a fényezés, amely valóban és szó szerint Srirachát tartalmaz: kevertek egy kicsit a szószból a festékbe. A csillogó szemcséknek ugyanakkor nincs köze a chilihez, viszont segítenek abban, hogy az autó úgy nézzen ki, mintha az üvegpalack falán át gyönyörködnénk a piros folyadékban.

A kormánykerék is kapott a csípősből: a fényezéshez hasonló összetételű anyagot kevertek el műgyantával, majd így öntötték formába a Lexus volánját (nyitóképünkön).

Még figyelmeztető feliratot is kapott: vigyázat, tüzes vezethetőség! A klímavezérlő, valamint a menetdinamikai üzemmódváltó kapcsolójának felső végpontján Sriracha felirat jelzi, hogy ennél már nem lesz forróbb, sem brutálisabb a helyzet.

2017_Lexus_Sriracha_IS_04_2B150FAD86011DE318D13569C1988CA1E24A3EF5

Az ülések bőrébe kézzel hímezték bele a gyártó cég és a szósz logóját, valamint kívül és belül egyedi típusjelzést találunk. A csomagtartóban meg 43 flaska Srirachát, ami annak fényében, hogy pár éve majdnem bezárt az üzem, meglehetősen megnyugtató a rajongók számára.

Az autóhoz különleges kulcs is jár, amelybe szószadagolót rejtettek: egy gombnyomás, és már folyik is a lé a kulcsból. Már ez is elég beteges, de a Lexus Sriracha-öltéses autóskabátot, valamint autóskesztyűt is kínál – utóbbit azért, mert a kocsi túl tüzes ahhoz, hogy csupasz marokra fogjuk

Lexus Sriracha IS

BestCars-Cikk-620x310