A Volkswagen Golf frissítésével megújult a legzöldebb változat is, a tisztán elektromos hajtású e-Golf, ami amellett, hogy erősebb lett, hatótávja is jelentősen nőtt. Az átdolgozott fényszórókban megmaradtak az elektromosságra utaló vékony kék csíkok és az átdolgozott sárvédőben továbbra is megtalálható a C alakú LED-es nappali menetfény. A világítást egyébként minden lámpában LED-ek adják. Ezenkívül azonban aligha látható jelentős változás az e-Golf karosszériáján.

Jelentősen megújult viszont a tartalom, az eddigi 24,2 kWh-s akkumulátorcsomag helyett már 35,8 kWh-s lítium-ion akksikat találunk az e-Golfban. Ezzel érzékelhetően nőtt a hatótáv is, közel 70 kilométerrel tehet meg többet a friss változat, így katalógus szerint akár 200 kilométerre is eljut egyetlen feltöltéssel. 134 lovasra nőtt a teljesítmény, a nyomaték pedig már 290 Nm, tehát a dinamika is sokat javult, immár álló helyzetből 10 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet.

2017-volkswagen-e-golf (5)Természetesen, az elektromos változatból sem marad ki a beltér két legnagyobb újítása, a 12,3 colos digitális műszerfal, amit a konszern minden autójában csak Virtual Cockpitnek hívnak és a Discover Pro fedélzeti rendszer 9,3 colos érintőképernyője. Előbbi is igencsak széles lehetőségeket kínál a sofőr számára a testreszabhatóság tekintetében. Jóformán bármi megjeleníthető a kijelzőn bármekkora méretben, így lehetséges az is, hogy a navigáció képe uralja el az egész felületet és a sebesség és egyéb adatok csak mellékesen jelennek meg rajta.

2017-volkswagen-e-golf (4)10 millió forint körüli árával és megnövelt hatótávjával az e-Golf komoly konkurenciát jelenthet a jelentős támogatást adó hazai villanyautó-piacon is, melyen olyan vetélytársakkal kell megküzdenie a vásárlókért, mint a BMW i3-as vagy a Nissan Leaf.

BestCars-Cikk-620x310