188 lóerős, 240 Nm nyomatékú 1,6 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotor: jól hangzik egy alsó-középkategóriás ferdehátú, még jobban egy városi kisautó sportmotorjaként, de első hangzásra sovány lehet egy 4,6 méteres szedán dinamikus mozgatásához.

Csakhogy a Nissan Sentra amilyen csúnya, olyan könnyű: menetkész tömege nem éri el az 1,3 tonnát, így ha a Nismo család többi, európai tagjával nem is veszi fel a versenyt nyers agresszió dolgában, a frissen bemutatott sportlimuzin tempós autópálya-sprintekre legalábbis feltétlenül alkalmasnak ígérkezik.

Sajnos a gyártót jelenleg jobban izgatja, hogy heteken belül kijön a Star Wars saga újabb epizódja, a Zsivány Egyes, hiszen a Nissan Rogue-ból különkiadást építettek a filmhez.

2017 Nissan Sentra NISMO

Így csak annyit árultak el, hogy módosított áttételezésű, hatfokozatú kéziváltóval vagy szintén újrahangolt Xtronic fokozatmentes automatával lehet majd januártól megvásárolni az autót, de hogy mennyivel megy, hogyan gyorsul, vagy a motoron és az optikai kiegészítőkön kívül milyen extra tartalmat kínál, arra nem derült fény.

Végső soron mindegy, hiszen a modell európai forgalmazása a legkevésbé sem valószínű.

2017 Nissan Sentra NISMO

best-cars