Bár sokakban az a meggyőződés él, hogy műhelybe járni férfi feladat, a tény az, hogy a nők egyre bátrabban szervizeltetnek – derül ki a Gumi-Profi Kft. felméréséből, amely során a nők szervizbe járásának hajlandóságát kutatták.

A súlyozott átlageredmények szerint a nők 54%-a elsősorban megbízhatóság és ajánlás alapján választ szervizt, 42%-uk pedig a szakszerű tájékoztatást is elvárja. Hogy komolyan vegyék és udvariasan szolgálják ki, azt minden harmadik hölgy igényli, a gyorsaság viszont egyáltalán nem befolyásolja választásukat.

Plusz szolgáltatások tekintetében a kávé (46%), a hozom-viszem (28%) és a wifi lehetősége (26%) magasan vezeti a listát, de a hölgyek számára fontos tényező a kényelem és a tisztaság is.

A kutatás kisebb komolysággal vizsgált egyéb extra igényeket is, amelynek meglepő eredménye, hogy a nők 20%-ának választását befolyásolná, ha félmeztelen, jótestű szerelőfiúk cserélnék a gumiját. Emellett többekben felmerült a kutyabarát-, valamint a chippendale show-val egybekötött szerviz ötlete is.

best-cars