A Goodyear felmérése egy budapesti benzinkúton készült. Négy évszakos abroncsot a válaszadók kevesebb mint három százaléka, javarészt férfiak használnak. A megkérdezett női vezetők 13 százalékának, a férfi sofőrök közel 6 százalékának autóján volt nyári gumi a november 10-13. között végzett felmérés idején.

A válaszadók 17 százaléka nem tudja, hogy milyen gyakran kell ellenőrizni a profilmélységet az abroncsain, több mint fele úgy gondolja, hogy elég, ha a szezon elején megnézi, pedig havonta, vagy hosszabb út előtt mindenképpen ajánlott lenne az ellenőrzés, mert a kopott abroncs a nagy mennyiségű vizet és hólét nem képes olyan mértékben kiszorítani, hogy a gumi tapadása fennmaradjon, és az autó kormányozhatatlanul csúszhat.

Egy százforintos segítségével könnyen ellenőrizhető, hogy elég biztonságos-e az abroncsunk a téli autózáshoz. Az érme ezüstszínű, külső része körülbelül 4 mm. Ha az érmét állítva a futófelületi barázdába helyezzük, és az ezüstszínű rész teljesen eltűnik az árokban, akkor a barázdamélység megfelelő.

Láttad, hogy kell elkapni egy tolvajt okosan?

best-cars