Négy év után felfrissíti elérhető árú kompakt szedánját, a C-Elysée-t a Citroën. A Kínában és Spanyolországban gyártott négyajtóshoz az ilyenkor szokott módon nyúltak hozzá. A C-Elysée eleje jobban igazodik majd a márka jelenlegi arculatába, a mai divatnak megfelelően a hűtőrács már a fényszórókig nyújtózkodik, a vízszintes vonalakkal pedig szélesebbnek is láttatja az autót, a lökhárító nagyobb légbeömlője is ezt hivatott tovább hangsúlyozni. Persze, a frissítés során nem hagyták ki az új Citroën-modellekre jellemző 3D hatású hátsó lámpákat.

Megújul a Citroën kis szedánja 1
Megújul a Citroën kis szedánja 2

Az oldalnézetbe csupán új dísztárcsa és 16 colos alufelni hoz majd újítást, ezenkívül rendelhető lesz két új színben, melyek a Lazuli kék és az Artense szürke fantázianevekre hallgatnak. A belteret új műszerfali díszbetétek dobják fel, valamint változattól függően 7 colos érintőképernyővel egészült ki, ebben az esetben erről kezelhetjük a rádiót, a telefont és a multimédiás rendszereket. De lehetővé teszi azt is, hogy okostelefonunk képét tükrözzük rá. A navigációs rendszer 3D-s nézettel és kétujjas zoomolással bővült, valamint egyértelműbben jelzi a forgalmi sávokat.

Megújul a Citroën kis szedánja 4A motorkínálatban kétféle benzines (82 és 115 lóerővel), valamint szintén két teljesítményszintű dízel adja a kínálatot (92 és 100 lóerő). Bizonyos motorokhoz hatsebességes automata váltó is elérhető lesz majd 2017 elején, amikor a friss C-Elysée forgalmazása kezdődik.

BestCars-Cikk-620x310