Épp a “Látni és látszani” kampányhoz tartozó ellenőrzést végezte a rendőrség Vas megyében, amikor az alábbi burleszkjelenet lezajlott- az esetről képriportban számolt be a 112press .

A kampány lényege, hogy a közlekedők lássanak az utakon és mások is lássák őket, csökkentve a balesetek kockázatát. Ezért ingyenes látásvizsgálat mellett műszaki átvizsgálásra is elvihetik járműveiket a sofőrök. Az akcióban a rendőrök erről tájékoztatják az ellenőrzésre félreállított autósokat.

Aztán érkezett egy piros Suzuki…

Suzukis és rendőri vígjáték Vas megyében 1

A rendőr az út közepén állva jelezte, hogy a sofőrnek félre kell állnia.

 

A Suzuki majdnem megállt az úton, a rendőr ezért egyértelműen mutatta, hogy közelebb kell jönnie és félre kell állnia.

A Suzuki majdnem megállt az úton, a rendőr ezért egyértelműen mutatta, hogy közelebb kell jönnie és félre kell állnia.

A Suzuki vezetője szinte leblokkolt, ezért a rendőr még erélyesebben mutatta, hogy közelebb kell jönni, majd félreállni. A Suzuki erre csigalassúsággal lehúzódott az út szélén álló autók mögé.

A Suzuki vezetője szinte leblokkolt, ezért a rendőr még erélyesebben mutatta, hogy közelebb kell jönni, majd félreállni. A Suzuki erre csigalassúsággal lehúzódott az út szélén álló autók mögé.

Miközben a Suzuki lassan megpróbált leparkolni az út szélén a mögötte érkező járművek vezetői pontosan értették, mit mutat a rendőr.

Miközben a Suzuki lassan megpróbált leparkolni az út szélén, a mögötte érkező járművek vezetői pontosan értették, mit mutat a rendőr.

A Suzuki helyett így az Audi kevésbé körülményes vezetője "nyerte meg" a közúti ellenőrzést. A sofőr nem látszott boldognak.

A Suzuki helyett így az Audi kevésbé körülményes vezetője “nyerte meg” a közúti ellenőrzést. A sofőr nem látszott boldognak.

Jó napot kívánok, közúti ellenőrzés, kérem guruljon előbbre és készítse elő a vezetői- és a forgalmi engedélyt - köszönt be a lehúzott ablakon a rendőr, aki kis türelmet is kért, amíg tisztáz valamit.

Jó napot kívánok, közúti ellenőrzés, kérem guruljon előbbre és készítse elő a vezetői és a forgalmi engedélyt – köszönt be a lehúzott ablakon a rendőr, aki kis türelmet is kért, amíg tisztáz valamit.

Ezután elindult a Suzukihoz, aminek a sofőrje türelmesen várakozott a parkoló autók mögött.

Ezután elindult a Suzukihoz, amelynek a sofőrje türelmesen várakozott a parkoló autók mögött.

-Jó napot kívánok, hölgyem! Nem látta, hogy mit mutattam Önnek? Sajnos nem... -Hogyhogy?

-Jó napot kívánok, hölgyem! Nem látta, hogy mit mutattam Önnek? Sajnos nem… -Hogyhogy?

 

Nem láthattam, mert messze volt. Nem láttam el odáig. Tudja, ebben a korban már...

Nem láthattam, mert messze volt. Nem láttam el odáig. Tudja, ebben a korban már…

Látni és látszani... aha...

Látni és látszani… aha…

Lehet nevetni az eseten, de ez csak addig vicces, amíg így találkozunk vele. Ha belegondolunk, hogy a hölgy esetleg olyan helyzetbe is kerülhet, amikor szükség lenne rá, hogy lásson, akkor lehet, hogy már nem fogunk nevetni.

Visszatérve a korábban félreállított Audihoz:

Visszatérve a korábban félreállított Audihoz: -Uram, van egy kis gond a vezetői engedélyével... Lejárt... (A sofőr figyelmeztetéssel megúszta.)

-Uram, van egy kis gond a vezetői engedélyével… Lejárt… (A sofőr figyelmeztetéssel megúszta.)