Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban! – jelentette be Facebook-oldalán a Vasas Szakszervezet.  A szervezet úgy tudja, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ ) 7 százalékos béremelésről egyezett meg a cégvezetéssel, ám a Vasas ezt nem fogadja el, 15 százalékos emelést szeretnének.  A szakszervezet nehezményezi azt is, hogy két évre bebetonoznák a bérfejlesztést.

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezet elnöke az autopro.hu lappal azt közölte, a béremelés követelésének hátterében az áll, hogy a Mercedes-Benz az utóbbi időszakban több fejlesztést és beruházást is bejelentett. „A Mercedes újabb 2500 embert akar felvenni, úgy gondolom, sokkal könnyebben megoldhatná ezt, ha jól megfizetné a mostani munkatársakat. El kell ismerni a jelenlegi dolgozókat, a jó hír csábítaná az újabbakat”.

„Többet kell dolgozni és gyorsabban is” – mondta a szakszervezet vezetője. “Egyre keményebb a munka, nőtt a fluktuáció is” – tette hozzá.

A Mercedes-Benz-gyár közlése szerint igyekszik valamennyi érdekképviseleti szervezettel megegyezni, az MTSZSZ-szel ez sikerült, a Vasassal még nem. A gyár továbbra is termel.