“7 is 17”, azaz hét tizenhétben – ezt a frappáns címet adta jövő évi modellprogramjának az Opel. Az újdonságokról többségükben már korábban hírt adtunk, de így együtt most kötötte először csokorba őket a gyár. Van is mit ünnepelni, azt mondják, a márka fennállása óta soha nem jutott még ennyi újdonság egyetlen naptári évre. Muszáj is sietniük, hiszen a következő négy évre összesen 29 újdonságot tervez az Opel, teljesen lecserélve modellkínálatát – Dr. Karl-Thomas Neumann elnök-vezérigazgató szerint „a következő 12 hónap leforgása alatt teljesen más márkává alakul át az Opel.”

A kínálat legfontosabb újdonsága a reggel beharangozott Crossland X mellett színre lépő, vadonatúj kompakt szabadidőjármű lesz; az Astra és a Zafira fivérének mondott modell nem klasszikus SUV, hanem crossover lesz.

A két CUV (így nevezi sikergyárosnak ígérkező félszerzeteit az Opel) mellett az Insignia családot is lecserélik. A kupés vonalvezetésű ötajtós modell Grand Sport (nyitóképünkön) néven érkezik, de lesz kombi is, sőt, abból terepesített változat is készül, pont úgy, mint most.

Opel-Ampera-e-303907

A fennmaradó két hely egyikét a fent látható Opel Ampera-e villanyautó foglalja el, az utolsó újdonság pedig a Vivaro lesz, amely a tavaly megújult haszonjármű után most személyszállító kivitelben is friss gúnyát ölt magára, és modernebb funkciókkal folytatja pályafutását.