A Coupé és az ötajtós Sportback modellek után a nyitott Cabrio változattal lett teljes az Audi A5-ös modellcsaládja, mely elődjénél tágasabb és kicsit könnyebb is lett. Miközben a könnyebb vázelemeknek köszönhetően 40 kilogrammot fogyott, a torziós merevségét is sikerült 40%-kal növelni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a kabriókra jellemző csavarodási hajlamot tudták csökkenteni.

A motorkínálat a már ismert turbós kétliteres négyhengeres, valamint a szintén feltöltött V6-os benzines és dízel erőforrásokból áll. A belépőmodellt elsőkerék-hajtással és 190 lóerős dízelmotorral kínálják, a kínálat teteje pedig jelenleg a quattro összkerékhajtással szerelt S5-ös. Utóbbiban a V6-os benzines turbómotor teljesítménye 354 lóerő, maximális forgatónyomatéka pedig 500 Nm, amivel 5,1 másodperc alatt ugrik 100-as tempóra.

Audi S5 CabrioletAz elődhöz képest 14 mm-rel nőtt a tengelytáv, ami 18 milliméteres lábtérnövekedést eredményezett a hátsó sorban, így már nagyobb valószínűséggel utazhatnak akár négyen is az A5 Cabrio fedélzetén. A 60 literrel megnövelt, így csukott tetővel már 380 literes csomagtartóban meg kevésbé kell összeszorítani a csomagokat. Sőt, a dönthető ülések miatt korlátozott mennyiségű és magasságú lapra szerelt bútort is magunkkal cipelhetünk.

Audi A5 CabrioletA legújabb nyitott Audi jövő év márciusától lesz elérhető, a Porsche Panamera 4S-ből származó 2,9 literes motorral szerelt, közel 450 lóerős RS5-ösről pedig várhatóan 2017 második felében rántják le a leplet.