A Teodorin Obiang tulajdonát képző járműveket hétfőn foglalták le a genfi repülőtéren, azokat ugyanis repülőgéppel akarták elszállítani az országból.

A L’Hebdo című lap szerint az elkobzott járművek között volt egy kétmillió euró (616 millió forint) értékű Bugatti Veyron és egy Koenigsegg One:1 sportkocsi is. Az utóbbi típusból mindössze hét darab készült, alapára pedig 2,8 millió dollár (782 millió forint).

A genfi ügyészség által közzétett listán három Ferrari, egy McLaren P1 és egy Aston Martin One-77 típusú luxusautó is szerepel.

A Le Temps című lap értesülései szerint Obiang ellen hamarosan eljárás indul a Svájccal szomszédos Franciaországban pénzmosás, közpénzek elsikkasztása és korrupció gyanúja miatt. A férfival szemben vizsgálatok folynak az Egyesült Államokban is.

A L’Hebdo szerint Egyenlítői-Guinea elnökének fia gyakran látogatott Svájcba. 2015 januárja és 2016 márciusa között magánrepülőgépe nyolc alkalommal fordult meg a genfi repülőtéren, és összesen 69 napot töltött az alpesi országban.