A csodaszép Fisker Karma volt az első sorozatgyártású konnektorról tölthető hibrid prémiummodell, hamarosan pedig utódot kap. A Henrik Fisker által jegyzett cég második modellje azonban már teljesen elektromos hajtást kap.

A BMW Z8, Aston Martin DB9 tervezőjeként nevet szerző gyártulajdonos néhány hete megmutatta, hogy egymással szemben felfelé nyíló ajtókat kap a Karma utódja, most pedig a kocsi orráról közölt fotót a Twitteren.

A LED-es fényszórókkal díszített kocsin nincs igazi hűtőmaszk, csupán élekkel, nyílásokkal formázták meg annak helyét. Ez természetesen abból fakad, hogy az autó elektromos hajtású, azaz nincs szükség akkora hűtőkapacitásra, mintha belsőégésű motor lenne benne. A formatervező el is mondta, hogy kifejezetten nehéz volt, úgy „arcot adni” a kocsinak, hogy nincs hűtőmaszkja, hiszen eddig az autóknál ez alapvetően meghatározta az orrot.

A várhatóan 2017-ben érkező autóba a hűtőmaszk helyén egy radart és kamerát is magában foglaló szerkezetet építettek be, amelyről ugyan nem árult el részleteket Fisker, de vélhetően az önjáró autózást segíti majd. Azért, hogy a Teslától elcsábítsa a vevőket, ígér is szépen a Fisker, állítólag 650 kilométert tud majd megtenni egy feltöltéssel az új négyajtós.

Arcot villantott a Tesla-rivális 2

A Fisker Automotive korábbi modellje a Karma