Lync & Co. – így nevezik azt az autómárkát, amely október 20-tól erősíti a kínai Geely Automobile profilját. A Volvót hat éve magáévá tevő, azt azóta gyakorlatilag teljesen gatyába rázó távol-keleti tröszt idejét látta a piac alaposabb lefedésének: miközben a Volvo megmarad prémium finomságok gyártójának, ő maga pedig a helyi tömegpiaci vevőket szolgálja ki, a kettő között (a jelek szerint) tátongó „középpiaci” lyukat fogja betömni a Lync & Co, azaz a globális márkák helyi termékei ellen próbál szerencsét.

A Kínában már jövőre színre lépő márka később Európát és Amerikát is megtámadná – kérdés, vajon több sikerrel járnak-e, mint a világhódító terveit végül szüneteltetni kénytelen Qoros. Az biztos, hogy a kínai sikernek jót fog tenni, ha minél nemzetközibbnek tűnik a márka, ezért is kerül sor a nagy bemutatkozásra Berlinben, írja az Automotive News Europe.

Geely GC9

Szakértők már azt is tudni vélik, hogy egy szedán és egy szabadidőjármű alkotja majd a Lync & Co előőrsét, bár ezt magunktól is kitalálhattuk volna.

Képeinken a Geely aktuális termékei: a Boyue szabadidőjármű és a GC9 szedán