A Nazca sivatag titokzatos grafikái évtizedek óta jelentenek megfejthetetlen rejtélyt a tudományos és áltudományos kutatók számára; a kizárólag repülő eszközről kivehető rajzokat sokan a földön kívüli látogatók hagyatékának tekintik. A földbe vájt árkokkal és a legfelső földréteg lehántásával megalkotott grafikák rendkívül tartósnak bizonyultak, és bár ez aligha mondható el a Honda NSX által egy sósivatag porába rajzolt másolatról, utóbbinak jóval hatékonyabb a közvetlen marketingje, így legalábbis rövid távon többen fognak beszélni róla, mint az eredeti vonalakról.

the-hummingbird

A számos rajz egyike egy kolibrit ábrázol, büszke 93 méteren. Egy sportkocsival ekkora távon elindulni is felesleges, ezért a Honda stábja valamivel több mint tízszeres léptéket határozott meg: rajzuk, amelyet több mint 30, precízen végrehajtott hajtűkanyarral kiviteleztek, 965 méter hosszú, teljes alapterülete pedig meghaladja a 600 ezer négyzetmétert.

Minden ehhez hasonló mutatványban kell hogy legyen valami, amivel az autóhoz köthető a műsorszám: jelen esetben a két első kereket meghajtó egy-egy villanymotor szelektív terhelésével megvalósítható, ultra szűk fordulóképesség volt az, ami lehetővé tette a geometrikus ábra megrajzolását.

Természetesen a kaliforniai El Mirage sósivatagban kivitelezett ábra elkészítéséhez megfelelő GPS-támogatásra és képzett sofőrre is szükség volt, hiszen hiába tud szűken fordulni az autó, ha nem mondjuk meg neki hajszálpontosan, hogy mikor és mennyit kanyarodjon.