BMW 2011 óta szünetelteti hosszú távú versenyprogramját; amióta az FIA 2012-ben útjára indította a WEC (World Endurance Championship) világbajnokságot, a bajorok távolról figyelték, ahogy konkurenseik egymást gyepálják a hat-huszonnégy órás monstre versenyek világában.

Ennek azonban hamarosan vége: a márka általános motorsport-stratégiájának kihirdetésekor Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója kijelentette, hogy 2018-tól ebbe az irányba is bővítik GT-versenyprogramjukat. Ennek oszlopa jelenleg a BMW M6 GT3, ám két év múlva színre lép az a BMW M4 GT4 is, amelyről a közelmúltban szivárogtattak előzetes információkat.

A BMW sportprogramjának középpontjában továbbra is a DTM áll majd. A gyártó jelenleg a második helyen küzd a bajnokságban.

A BMW sportprogramjának középpontjában továbbra is a DTM áll majd. A gyártó jelenleg a második helyen küzd a bajnokságban.

Ez azt is jelenti sajnos, hogy az LMP1 széria továbbra is háromszereplős marad, legalábbis a BMW-nek nem áll szándékában kihívni az Audit, a Porschét és a Toyotát.

A müncheni márka továbbra is aktívan részt vesz a DTM német túraautó-bajnokságban, valamint belépni készülnek a Formula E és az észak-amerikai IMSA WeatherTech SportsCar Championship kapuján.

Nyitóképünkön a BMW V12 LMR, az 1999-es Le Mans-i 24 órás abszolút győztese.