Aki a Carens motorválasztékával volt elégedetlen, a ráncfelvarrás után sem lesz sokkal boldogabb, aki viszont némi extra komfortszolgáltatásra vágyott, az megtalálja a számítást a 2016 végétől forgalmazott típusban.

Az 1,7 literes dízelmotor kisebb teljesítményű, 114 lóerős kiadásához új öko-csomagot kínál a gyár; start-stop automata, csekély gördülési ellenállású abroncsok, módosított áttételek szerepelnek a palettán. A hatfokozatú kéziváltóval szerelt alapverzió 117 g/km CO2-kibocsátásával szemben a módosított kivitel 109-et tud.

Ez az eltérés nem annyira szembeötlő, mint a módosított lökhárítókat, átrajzolt hűtőrács-keretet és friss ködlámpát hozó plasztika beavatkozás. Az átalakítás mellé merészebb belső szerkezetű hátsó lámpa, egy vadonatúj kék színárnyalat, valamint három új rajzolatú felni (16-18 colos méretben) társul.

A bézs vagy fekete árnyalatú beltér funkcionalitása nem változik, de szövetből és bőrből egyaránt új mintával kérhetünk üléskárpitot, a műszerfalon újdonságként jelenik meg a karbon hatású dekorbetét.

Infotainment újdonság a 7,0 vagy 8,0 colos érintőképernyős, navigációs, tolatókamerás, okostelefon-integrációs (Apple CarPlay, Android Auto) központi egység, a zene akár mélynyomós, hat hangszórós JBL hifiből szólhat.