A megbüntetett autós szerint a közterület-felügyelet úgy tart fent ügyfélszolgálatot, hogy autóva­l megközelíteni lehetetlen – írta a Hvg.hu a Blikk cikkére hivatkozva. Az irodaház előtti területet magánútnak nyilvánították ugyanis, ahová most csak az ott dolgozók tudnak külön engedéllyel behajtani. A terület felfestésével ugyanakkor azt a látszatot keltik, hogy az egy parkoló, amelyet az ügyfelek is használhatnak.

A férfi a 30 ezer forintos büntetést nem hagyta annyiban. Közérdekű adatigényléssel fordult az Óbuda-Békásmegyer közterület-felügyeletéhez, hogy megtudja a bírságolási számokat. Ebből kiderült, hogy több mint 16 millió forintot vágtak már zsebre a közteresek, ráadásul a rendőrség is elismerte, hogy a tábla jogtalanul áll az épület előtt – olvasható a cikkben.

A rendőrség hivatalos válaszában, amelyet a férfinek küldtek, az olvasható, hogy a Mozaik utca 7. szám előtt kihelyezett “mindkét irányból behajtani tilos” tábla megtervezése és elhelyezése a hatályos jogszabályok alapján nem megfelelő. “Az eljárás során hatóságom megállapította továbbá, hogy a kihelyezett – magánút kiegészítő táblával ellátott – tábla magánúton van kihelyezve” – tették hozzá.

A közteresek továbbra is állítják, hogy a büntetésben semmilyen szabálysértés nem történt részükről, mivel az autósoknak tilos ott a parkolás, csak engedéllyel lehet oda behajtani. Csaknem ötszáz megbüntetett autós várja a jogtalanul beszedett díjak visszafizetését.

(a kép illusztráció)