A Magyar Nemzet egyik olvasója, Pásztor Szilvia írta a lapnak, hogy vidékre utazott a közelmúltban, ám már napokkal előtte leparkolt megszokott helyére a XII. kerületi Alkotás utcában, ott, ahol a megállást tábla sem tiltja. Nem mellesleg 16 éve oda áll, mivel a környéken lakik.

Amikor vidéki útjáról hazatért, kisvártatva telefonhívást kapott, hogy 15 perce van odaérni autójához, különben elszállítják, mert szabálytalan helyen parkol. Szerencséjére odaért negyedórán belül, majd a helyszínen derült ki számára, hogy miután vidékre utazott, az úton kijelöltek egy ideiglenes villamospótlóbusz-megállót, egyben kihelyeztek egy parkolni tilos táblát is, amelynek hatálya éppen arra a szakaszra terjedt ki, ahol ő (is) állt.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI; korábban közterület-felügyelet) emberei közölték vele: fotókkal tudják bizonyítani, hogy parkoló autója a tábla hatálya alá esik. Hiába érvelt olvasónk, hogy e lépésről az előző napokban sem értesítést, sem telefont nem kapott, megbüntették tízezer forintra. Közölték vele, szerencsés, mert ha nem ért volna oda időben, az elszállítás költségeit is neki kellene megfizetnie.

Pásztor Szilvia nem törődött bele az igazságtalanságba, ám a közterület-felügyeletesek világossá tették számára: amennyiben úgy dönt, hogy fellebbez, és nem írja alá a jegyzőkönyvet, akkor a rendőrséghez kerül az ügye, amely feljelentést tesz ellene. Ez esetben viszont a bírság összege a duplájáról indul, s ha nem tudja fotóval bizonyítani, hogy nem volt kihelyezve tiltótábla, amikor leparkolt, bizonyosan veszíteni fog.

Ez esetben még magasabb a bírság. A vétlen autós kénytelen volt aláírni a jegyzőkönyvet, ezzel ugyanakkor elesett a fellebbezés lehetőségétől.