Kifejezetten robogókra, mégpedig a régi, klasszikus műfaj képviselőire fejlesztette ki új navigációs megoldását a TomTom.

A Vio első pillantásra akkora csupán, mint egy púderkompakt,  ami érthető is, hiszen nincs benne GPS egység – a műholdas jeleket, sőt, a térképeket és az útvonalszámításokat is a felhasználó okostelefonjától kapja. Amit tehát a felhasználó lát és nyomkod (akár motoros kesztyűben is, természetesen), az csupán egy kijelző, ám annak rendkívül látványos: pont úgy ül a krómozott tükörszáron, mint a visszapillantó. (Kérdés persze, hogy hogyan lehet felszerelni a modern robogókra, amelyek sportmotorokat imitáló idomokat és szerelvényeket kapnak, de alighanem erre is van megoldása a cégnek.)

010916-tomtom-a

A kijelző természetesen vízálló, a navigációs alkalmazás a sisakba épített Bluetooth headseten keresztül szóbeli utasításokat ad, ha pedig telefonhívás érkezik, megjeleníti a hívó fél képét a kijelzőn, anélkül, hogy félbeszakítaná a navigálást.

A tervezők arra is gondoltak, hogy két keréken kevesebb ideje van elmélyülni a pilótának az értesítésekben: a traffipax-riasztásokat például minimalizálták, a sebességtúllépésre pedig szimplán színváltással figyelmeztet a készülék.

Apropó, szín: a készülékhez hatféle, színes szilikon héj választható, sőt, még a kijelző alapszíne is módosítható, így a felhasználók saját motorjuk fényezéséhez passzíthatják a Vio megjelenését.

Kapcsolódó címkék: navigációs rendszer robogó TomTom