Már több gyártó is kísérletezik az autók közötti kommunikáció egyes formáival például a forgalmi dugók vagy a veszélyes kereszteződések miatt, a Mercedes-Benz és a Bosch közösen olyan rendszert fejleszt, ami megkönnyíti az ideális parkolóhely megtalálását.

Egymásnak adják majd a parkolóhelyeket a Mercik 1Sajjad Khan szerint minden adott ehhez, hiszen az autók navigációs rendszerrel és internetkapcsolattal felszereltek, a parkolóasszisztenseknek köszönhetően a szenzorok és kamerák segítségével önállóan parkolnak be az ideális méretű helyekre. Csupán annyit kell majd megosztaniuk egymás között, hogy a felszabaduló hely hol van és mekkora méretű. A helyek naplózására akár 55 km/órás sebességig is képes lehet a rendszer, ezáltal különböző járművek számára is szolgálhat információval. Az E-osztályból kialakított kísérleti járműveket jelenleg is tesztelik Stuttgart utcáin.

Egymásnak adják majd a parkolóhelyeket a Mercik 2A BMW is hasonló rendszeren dolgozik, ők mobilos applikációt fejlesztenek, amivel előre lefoglalható egy megüresedett hely a mélygarázsban vagy éppen az út mellett. Az ilyen típusú rendszerek ma már könnyen csatlakoztathatóak az autók fedélzeti rendszeréhez és a zsúfolt nagyvárosokban időt és pénzt takaríthatnak meg a tulajdonosaiknak.