Az ötmillió lakosú Hszian városában mostantól még jobb nőnek lenni – vagy éppen ellenkezőleg, súlyos pofont adtak a női egyenjogúságnak az egyik helyi bevásárlóközpont vezetői.

A pláza mélygarázsában ugyanis kifejezetten hölgyek számára jelöltek ki tizenkét parkolóhelyet. Ezeket rendkívül könnyű megtalálni: egyrészt jóval hosszabbak és szélesebbek a szokásosnál, másrészt borzalmas rózsaszín árnyalatban vájják ki a kékhez, zöldhöz, szürkéhez szokott szemet.

A bevásárlóközpontot rengeteg támadás éri az újítás miatt, ám ők úgy védekeznek: pusztán figyelmességből alakították ki az extra kényelmesen használható parkolókat, semmi másodlagos üzenetet nem akartak közvetíteni a dologgal.

női parkoló

A női parkolót egyébként lila oszlopok, virágmintás falmatricák és élő növények is díszítik, ami valóban inkább arra enged következtetni, hogy stresszmentes, kellemes környezetet akartak teremteni a hölgyek számára. Más kérdés, hogy a képeket elnézve sokaknak szükségük is van azokra a plusz félméterekre.

Egyvalami bizonyosnak látszik: egyetlen macho terepjárós, lefóliázott luxusautós férfi sem fog szabálytalanul beállni a nőknek fenntartott helyekre.