Miután reggel megírtuk a Lamborghini Centenario tetőfosztását, íme egy másik álomautó, amelynek utasai mostantól menet közben napozhatnak.

Az Aston Martin Vanquish Zagato Coupe párja, a Vanquish Zagato Volante a Centenario Roadsterhez képest valóságos tömegtermék, hiszen 99 darab készül belőle – igaz, várhatóan nem is kerül majd kétmillió euróba (plusz adók.)

A brit márka és az olasz dizájnstúdió hat évtizedes együttműködésének legfrissebb gyümölcsét a kupénál is alkalmazott, 600 lóerős V12-es szívómotor hajtja, álló helyzetből nem egészen négy másodperc alatt éri el a 100 km/óra sebességet.

A roadster szolgai hűséggel követi a kupé csodálatos vonalait, már amennyire az a tetőoszlopok és a dupla buborék tető nélkül lehetséges. A rejtett vászontető egyébként a Vanquish Volante átdolgozott mechanizmusát alkalmazza.

Vanquish Zagato Volante (3)

Az anyaghasználat egzotikus, ahogy vártuk: a küszöböket szénszálas panelek borítják, az utastérben halszálka-mintázatú karbonbetéteket találunk, a hangulatot eloxált bronz elemek és a legfinomabb, kézzel kikészített skót marhabőr kárpitozás határozza meg, Z mintázatú öltésekkel. A Zagato jelét a műszerfalba és a fejtámaszokba is belehímezték.

A legfürgébb ügyfelek már jövőre átvehetik autójukat.

Vanquish Zagato Volante (5)