A rekonstrukció várhatóan december 31-ig tart. A felújítás első ütemében, augusztus 22-től mindkét felüljárón sávlezárás lép életbe, a belváros felé vezető forgalmi sávokat lezárják, így a váltakozó irányú forgalom a városból kifelé vezető 2×1 sávon haladhat. Az Illatos út és Határ út felett 3,9 méteres magasságkorlátozást vezetnek be.

A felújítás során az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán az Illatos út és a Határ út feletti, valamint a villamospálya feletti 2×2 sávos közúti hidak és a hidakhoz csatlakozó töltést megtámasztó támfalak teljes felújítását végzik el.

Megújulnak a hidakhoz csatlakozó töltések rézsűi, valamint a töltéseket megtámasztó támfalak. Az aszfaltburkolat felújításán túl elvégzik a pályalemez újraszigetelését, üzemi járdákat alakítanak ki, felújítják a közvilágítási oszlopokat, valamint új vízelvezető rendszert építenek ki. Biztonsági korlátokat építenek, amelyeket korrózió elleni bevonattal is ellátnak.

A hidak alján elvégzik a nagy felületű hibák kijavítását, illetve azokat korrózió- és antigraffiti bevonattal látják el. Mindezek mellett a hidak vizsgálatához szükséges lépcsők kialakítását is elvégzik.