„Egy hatalmas dörejt hallottunk, mintha valami felrobbant volna. Amikor kiszaladtam, egy zokogó nőt láttam, aki azt hajtogatta, nagyon nagy baj történt. Lementem a garázshoz, és egy pár lábat láttam a plafonról lelógni. Szeretném elfelejteni azt a látványt” – mondta egy szemtanú arról a tragikus balesetről, amely vasárnap este történt az angliai Cambridge-ben.

Az áldozat, egy 40 éves, egygyermekes édesanya látogatóba érkezett egy barátjához. Amikor távozott, valamiért a mélygarázson keresztül mentek, és fel akarták nyitni a kaput; ekkor történt a végzetes eset.

Automata garázskapu okozta egy nő halálát

A pontos körülmények még nem ismertek, egyelőre pillanatnyi szórakozottságnak tudják be azt, hogy a nő megragadta a felfelé mozgó lamellákat, és nem eresztette el azokat, ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a keze valamilyen módon beszorult az ajtóba.

Egy ott lakó szerint a garázskapunak elvileg azonnal meg kellett volna állnia, amint akadályt észlel, ám azt is hozzátette, hogy rendkívül megbízhatatlan szerkezet, folyamatosan elromlik.