A budaörsi rendőrkapitányság eljárást indított orgazdaság megalapozott gyanúja miatt R. Gábor 48 éves pomázi és N. József 34 éves maglódi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint – eddig – ismeretlen tettes július 27-én 11 óra 30 perc és 14 óra 12 perc közötti időben egy budaörsi bevásárlóközpont parkolójából eltulajdonított egy BMW-t annak forgalmi engedélyével és a benne lévő készpénzzel együtt. Az adatgyűjtés során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a szóban forgó gépjárművet Veresegyházán kívánják értékesíteni.

A budaörsi nyomozók július 30-án 13 óra körül egy veresegyházi piacon megtalálták az autót. N. József éppen szerette volna eladni, de a rendőrök tetten érték, elfogták, majd a budaörsi rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

További adat merült fel arra vonatkozóan, hogy N. József a gépjárművet R. Gábortól vásárolta. Őt a rendőrök július 30-án 18 óra körül egy budaörsi parkolóban fogtak el, miközben további két – feltételezhetően bűncselekményből származó – BMW-t próbált értékesíteni.

R. Gábort a rendőrök a budaörsi rendőrkapitányságra előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és bűnügyi őrizetbe vették.

Az illetékes bíróság augusztus 2-án elrendelte R. Gábor előzetes letartóztatását. A két férfi ellen a büntetőeljárást a budaörsi rendőrkapitányság folytatja le.