A gyanú szerint másik autóra kiadott rendszám volt felszerelve arra a gépkocsira, amellyel az eleki férfi ittasan okozott balesetet, majd megállás nélkül elhajtott. Vezetői engedéllyel nem rendelkezett és el volt tiltva a vezetéstől. De ez még semmi.

A Gyulai Rendőrkapitányság járőrei egy személygépkocsi vezetőjét igazoltatták vasárnap hajnalban Gyulán, a Béke sugárúton. A sofőrt azért ellenőrizték, mert úgy közlekedett, hogy áttért a menetiránya szerinti baloldalra és majdnem összeütközött a szemből érkező rendőrökkel. Mivel a 24 éves eleki férfi semmilyen személyes iratot nem tartott magánál, valamint az alkoholteszter megfújásakor pozitív értéket produkált, ezért előállították a rendőrkapitányságra.

Az újabb mintavétel alátámasztotta az ittasság gyanúját, amit a sofőr is elismert. Az is kiderült róla, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik és a járművezetéstől is el van tiltva. Az autója első rendszámtáblája hiányzott, hátulra pedig egy másik személygépkocsira kiadott hatósági jelzés volt felszerelve. Közben bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy az intézkedés megkezdése előtt a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán anyagi káros baleset történt.

Két Gyula irányába közlekedő személygépkocsi ütközött érintőleg, de a balesetet okozó autó vezetője megállás nélkül továbbhajtott. A rendőrök a férfi autójának átvizsgálásakor megállapították, hogy ő lehetett ennek a balesetnek is az okozója, ezért a személygépkocsit további szakértői vizsgálat miatt lefoglalták.

Az intézkedő rendőrök a férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állítják.