A legtöbb ember örül, ha nem szennyezi a környezetet – ugyanakkor az is érthető óhaj, hogy autónk láttán legalább egy kicsit megdobbanjon a szív.

Erre próbál megoldást kínálni a Subaru Tecnica International, azaz az STI, akik kifejlesztették és ősztől már árusítják is az XV crossover hibrid kiadásának sportautósított kiadását.

Az XV Hybrid tS hajtásláncában megegyezik a gyári hibriddel, a 150 lóerős 2.0 benzines boxer és elektromos segédje CVT váltón keresztül hajtja a négy kereket, de ezzel véget is érnek az azonosságok. Kívül körben színkódolt aerodinamikai kiegészítők és 17 colos keréktárcsák dobják fel a kocsit, különleges színárnyalatok, sötétszürke hűtőrács és persze az elmaradhatatlan emblémák hirdetik, hogy mégsem átlagos félelektromos jószággal van dolgunk.

Az utastérben visszaköszön a spoilerek élén látható narancs árnyalat, az ülésekbe STI logót nyomtak, a küszöböt ugyanaz a jelzés díszíti.

Subaru XV Hybrid tS

Ha motorikusan nincs is változás, a futóművet feljavították: újak a rugók és a lengéscsillapítók, lecserélték a toronykitámasztást, úgyhogy nem teljesen alaptalan az az STI logó.