Különleges küldetést teljesít az első Magyarországon forgalomba helyezett Ford Ecosport, „sárga angyalként” járja a Balaton körüli településeket.

Egy játékrendőrrel és barátaival veszik körbe azokat az autókat, amelyek olyan helyen parkolnak, ahol kár érheti a járműveket, ha újra ítéletidő tombol a Balatonnál. Az autók szélvédőire egy-egy cetlit is raknak: „Kedves Barátunk! Ha felnézel a magasba, akkor láthatod, milyen veszélyek leselkednek kocsidra, ha ismét jön a vihar. Mi biztos, hogy szeles időben nem állnánk ide! – További jó nyarat kíván, Füred kapitány.”

Az akció oka, hogy jelentős károkat okoztak a viharok a Balatonon, a 100-120 kilométeres szél fákat döntött ki, cserepeket sodort le a háztetőkről. Néha akadozik az áramszolgáltatás. A környékbeliek szerint, a hetvenes években volt utoljára ilyen heves vihar.

Akik csak kötelező gépjármű felelősségbiztosítást kötöttek, azoknak a zsebükbe kell nyúlni sérült autójuk javításához. Az ő kárukat csak akkor térítheti meg egy biztosító, ha például be lehet bizonyítani, hogy a háztulajdonos nem tartotta karban a tetőt, ahonnan a cserepeket lefújta a szél.

Ilyen a bosszúságtól szeretnék megkímélni a nyaraló autók tulajdonosait, akiknek figyelmét most játékos formában próbálják felhívni a viharkárok veszélyeire.

Kapcsolódó címkék: Balaton EcoSport Ford Vihar