Az autógyárak évekre előre pontosan tudják, mit és mikor fognak bevezetni, de persze nem volna szerencsés, ha ezt kiteregetnék: a konkurencia rájuk tromfolhatna, az ügyfelek közül pedig nyilván sokan halasztanák el az autóvásárlást, ha tudnák, mire számíthatnak 2-3 éven belül.

Most viszont a brit Autocar beszerzett egy (állítólag megbízható forrásból származó) táblázatot, amely elvileg a Mercedes modellújdonságait vázolja fel a következő 18 hónapra.

mercedes-amg_gt_r_41

Először is tovább bővül az AMG GT családja. Piacra lép a GT R, jön egy új variáns, a GT C (ez talán egy belépő verzió lehet), és megérkezik a várva várt roadster.

Ha nem is ugyanaz a teljesítményszint, de piaci szempontból fontos lehet a GLA Coupé, azaz a kompakt szabadidőjármű sportosabb, életmódszagúbb változata.

Szintén fontos újdonság lesz a pickup, amelynek a neve és a műszaki tartalma is titok. Korábban felmerült az X-osztály elnevezés, technikájában pedig a Nissan járulhat hozzá a prémium munkaeszközhöz.

smart_fortwo_pinstripe_by_garage_italia_customs_2

Komoly változások jönnek az E-család életében: bevezetik a kupét és a kabriót, a kombiból pedig készítenek egy emelt hasmagasságú, morcosított kivitelt, amely az Audi A6 Avant Allroad ellenfele lehet.

Megújul még az S-osztály is, a Smart pedig fokozatosan összes modelljét bevezeti elektromos hajtással.