Amikor a Sydney egyik külvárosában szolgálatot teljesítő Steven Underhill rendőr őrmestert egy közlekedési balesethez riasztották, nem értette, területi parancsnokként miért kell kiszállnia a helyszínre. Pár perccel később élete tragédiájával szembesült: az úttestet két, borzalmasan összeroncsolódott autó foglalta el, az egyik azé a 18 éves lányé, akinek akkor éppen a rendőr két kislányára kellett volna vigyáznia.

Amikor közelebb lépett a roncshoz, legszörnyűbb rémálma vált valóra: az utastér maradványai között megpillantotta kislányainak véres, mozdulatlan testét. A kisebbik, kétéves gyermeket életveszélyes sérülésekkel szállította mentőhelikopter a legközelebbi kórházba, a négyéves Ellie-n azonban már nem tudtak segíteni.

A kettészakadt autóban egy harmadik, hétéves gyermek is ült; ő csupán sokkot kapott a baleset hatására, míg az autót vezető Courteney Pearl Matthews, a bébiszitter a karján szenvedett egy vágást. Annak az autónak a nyugdíjas vezetőjét, akivel Courteney ütközött, törött szegycsonttal vitték kórházba.

A gyászoló szülők és a vádlott a tárgyaláson. A szülők karjukra tetováltatták elhunyt kislányuk arcképét, nevét.

A gyászoló szülők és a vádlott a tárgyaláson. A szülők karjukra tetováltatták elhunyt kislányuk arcképét, nevét.

A december 18-án bekövetkezett tragédia tárgyalása a napokban kezdődött meg az illetékes bíróságon. A bébiszittert gyorshajtással, valamint gondatlan veszélyeztetéssel és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják; a fiatal lány nem tett vallomást a bíróság előtt.