Elon Musk, a Tesla Motors alapító vezére kifejtette, milyen irányokban kívánja bővíteni a cég portfolióját. A tervek között a háztartás áramellátásáról gondoskodó, napelemes töltőközpont is szerepel, de a járműplatformok bővítése is terítéken van.

Sokak szerint a haszonjárművek, különösen a városi terítőjárművek a legalkalmasabbak az elektromos hajtás befogadására: rendelkeznek a hellyel és a teherbírással a nagy kapacitású akkumulátorcsomagok elhelyezésére, és rendszerint kiszámítható napi kilométer-teljesítménnyel közlekednek.

A Tesla mégsem ezt a piacot célozná meg, hanem az Amerikában olyan fontos platós teherjármű (pickup) szegmensét, sőt, a nagyfiúk játszóterére is bemerészkedne: tervbe vette egy elektromos nyerges vontató, illetve egy városi busz megépítését.

Szakértők szerint ugyanakkor a vállalat nem elég nagy ahhoz, hogy tovább bővítse portfolióját. A cég az elmúlt tíz évben csupán egyetlen negyedévben nem volt veszteséges, hosszú távú adósságállománya pedig eléri a 2,5 milliárd dollárt, miközben forgótőkéje alig több mint fele ennyi.

Nyitóképünkön az EV Network fantáziarajza egy lehetséges Tesla Model S alapú pickupról