Egy Suzuki Vitara is segíti ezentúl az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkáját. A kocsit a Magyar Suzuki adta használatra a tűzoltóknak.

Az autót a tűzoltók kiemelt káreseményekhez történő kivonuláshoz, tűzoltás-vezetői járműként fogják használni.  A Vitara összkerékhajtású, motorja 1,6-os benzines, 120 lóerő teljesítménnyel. (A Vezess tesztje az 1,6-os Vitaráról itt)

„A tűzoltás, műszaki mentés vagy tűzmegelőzés szempontjából elsőrendű fontosságú, hogy gyorsan megérkezzünk, felmérjük a kárt vagy veszélyt és megkezdjük a beavatkozást. Különösen a műszaki felderítéshez és a megközelítési útvonalak megállapításához nyújt majd óriási segítséget az új Suzuki terepjárónk, amellyel a hagyományos tűzoltó járműveknél jóval könnyebben és gyorsabban tudunk a helyszínre érni és megkezdeni a munkát”− mondta Németi László tűzoltó ezredes.

FFG_9872

A gépkocsi kulcsát Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója adta át Németi László tűzoltó ezredesnek

Tavaly az esztergomi tűzoltóság 670 alkalommal vonult, ezek közül 5 volt úgynevezett kiemelt káresemény, vagyis például súlyos természeti csapás, baleset, műszaki meghibásodás vagy veszélyes anyag szabadba jutása miatti vészhelyzet.