Különleges fényezésű LaFerrari kerül kalapács alá a Mecum aukciósház árverésén. A Ferrarik csúcsát jelentő 499 példányban készült szupersportautók minden darabjának ára napról napra egyre magasabb, de ebben a kategóriában is vannak látványosan kiemelkedő különlegességek.

Aki hajlandó volt elszakadni az unalomig ismételt piros színtől, máris egy sokkal ritkább autót birtokolhatott, mint például a képeken szereplő matt fekete, amiből csupán három darab készült és a kormányon lévő plaketten a hangzatos Cavallo Infernale felirat áll, ami magyarul annyit tesz “ló a pokolból”. A konkrét példány órájában mindössze 340 kilométer van, így nagy valószínűséggel a jövőben sem fog sokkal gyarapodni ez a szám.

2014-ferrari-laferrari-for-sale (6)A LaFerrari-nak nem volt könnyű dolga olyan elődökkel, mint az F40-es vagy az Enzo, de a mérnökök mindent megtettek annak érdekében, hogy megszorongassák a 918-as Porsche-t és a McLaren P1-est, ezért Forma-1-es versenytechnika került az autóba.

2014-ferrari-laferrari-for-sale (7)A váza természetesen szénszálas, a motor pedig  6,3 literes lökettérfogatú V12-es, amihez HY-KERS energia visszanyerő rendszert és minden eddiginél gyorsabb 7 sebességes duplakuplungos váltót párosítottak. A rendszerteljesítménye 949 lóerő, nyomatéka pedig 900 Nm. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre elképesztő 2,4 másodperc alatt katapultál.