A Mount Sterling (Kentucky, USA) városában élő Saul Vazquez szállítmányozási vállalatot működtet testvéreivel közösen. Július 13-án éppen hazafelé tartott a cég kamionjával, amikor a természetvédelmi területen átvezető autópálya mellett futó szervizúton balesetre lett figyelmes. Elhaladtában odakattintott egyet, inkább csak a rend kedvéért, aztán amikor otthon alaposan megnézte a képet, elhűlt.

A képen ugyanis egy szellem látható – pontosabban egy piszkosfehér folt, amely tagadhatatlanul emlékeztet egy emberalakra. A folt alatt egy csoportosulás látható: a mentősök és rendőrök, akik körülveszik a balesetben megsérült motorost.

Vazquez feltöltötte a képet a Facebookra, ahol hatalmas felzúdulást okozott a fotó. Amikor pedig kiderült, hogy a motoros később, kórházba szállítás után meghalt, ezrével osztották meg a képet, a férfitől pedig tucatjával kérték idegenek, hogy legyen az ismerősük. Cikkünk írásakor 15 ezer fölött jár a megosztások száma.

Szellemet fotóztak a halálos baleset helyszínen 1

A Vazquez fiúk kamionja, amiből a fotó készült. Egyesek szerint gusztustalan reklámfogás csupán a fotó, de nem tudunk arról, hogy megugrott volna a megbízások száma a cégnél.

A jelenséggel kapcsolatban nem nyilatkoztak az illetékesek – bár mondjuk kérdés, hogy egyáltalán kik az illetékesek egy ilyen ügyben?