A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának nyomozói a budaörsi rendőrkapitányság munkatársaival közösen június 25-én 17 órakor megjelentek egy biatorbágyi ingatlannál.

A gyanú szerint az ott lakó férfi a melléképületben működtetett illegális autóbontóban lopott gépkocsik szétszerelésével foglalkozott. A helyszínen a rendőrök nagy mennyiségű autóalkatrészt találtak, amelyekről megállapították, hogy körözött járművekhez tartoznak.

Kiderült, hogy ezeket az autókat korábban Budapestről, Pest megyéből, illetve Ausztriából lopták el. A rendőrök elfogták az ott lakó 30 éves D. Gyulát, akit előállítását követően orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésben június 27-én 18 órakor budapesti otthonában elfogták a 38 éves D. Jánost, E. Péter 38 éves alsónémedi lakos elfogásához pedig a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségét kérték.

A gyanú szerint a két férfi szállította Biatorbágyra a lopott autókat, hogy azokat alkatrészeikre bontva továbbértékesítsék. D. Jánost és E. Pétert orgazdaság, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a bíróság június 30-án elrendelt.

A Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály nyomozói a lefoglalt alkatrészek alapján ez idáig 18 járművet azonosítottak, amelyek lopási kárértéke legalább 54 millió forint. Több teherautónyi bontott alkatrész azonosítása jelenleg is folyamatban van.