Ez itt a Vühl 05RR a Vühl 05 még erősebb még vadabb változata. Nem halottál még a Vühl 05-ről? Sebaj, nem vagy ezzel egyedül. Ez egy mexikói kétüléses sportkocsi, amelyet versenypályára találtak ki tervezői, neve egy rövidítés Vehicles of Ultra High-performance and Lightweight, azaz nagyteljesítményű, kistömegű járművek.

Az RR változat a Ford 2,3-as turbómotorját kapja, amely nemcsak a Ford Mustangban, de a Focus RS-ben is szerepel. Itt 385 lóerős teljesítménnyel vetik be, ami önmagában sem rossz, de ha figyelembe vesszük a járgány tömegét, akkor válik igazán meggyőzővé.

Mindössze 635 kilót nyom a Vühl 05RR, így 600 lóerő jut egyetlen tonnára, ez pedig olyan magas érték, ami meghaladja a Ferrari F12 tdf, McLaren P1 és a Bugatti Veyron hasonló mutatóját is. Ennek köszönhetően rakétaként gyorsul, mindössze 2,7 másodperc alatt képes elérni a 100-as tempót a Vühl 05RR. Végsebessége 260 km/óra, ami a legtöbb versenypályán elég.

Ismeretlen dög, ami vadabb a Bugattinál 1
Ismeretlen dög, ami vadabb a Bugattinál 2

Ismeretlen dög, ami vadabb a Bugattinál

Ismeretlen dög, ami vadabb a Bugattinál

Ismeretlen dög, ami vadabb a Bugattinál 8
Ismeretlen dög, ami vadabb a Bugattinál 9
Ismeretlen dög, ami vadabb a Bugattinál 10
Ismeretlen dög, ami vadabb a Bugattinál 11
Ismeretlen dög, ami vadabb a Bugattinál 12
Fotó megosztása:

Van, amiben persze nem veheti fel a versenyt a szupersportkocsikkal, hiszen a kényelmi extrák ismeretlenek a Vühlben. A karbon-alumínium központi cellára épülő kocsiban szélvédő és tető sincs, van viszont hatalmas hátsó szárny és az F1 inspirálta diffúzor és hatfokozatú szekvenciális váltó.

Vennél egyet? Nagyjából 24 millióba kerül. Ám ha karbon elemekkel felspécizett változatot szeretnéd, az 35 millió forintnyi összeg.

A Vühl 05RR a hétvégi Goodwood Sebességfesztiválon mutatkozik be.