Márka alapján a német autók jelenléte a legmeghatározóbb: a BMW 21, a Mercedes 10, míg a Volkswagen 9 százalékát biztosítja a teljes palettának. Az átlagár 4,3 millió forint, ami a teljes használtautó-piaci átlag közel két és félszerese, de működőképes példányokhoz már 100-150 ezer forintért is hozzá lehet jutni.

image010

A Használtautó.hu közleménye az idei első öt hónapban 13 százalékkal nőtt a kínálat. Eközben a főszezon egyes hónapjaiban a netes keresések száma is rendre meghaladja a 200 ezret.

image011

Míg tavaly a teljes kabriókínálatnak a 72 százalékát kínálták légkondicionáló rendszerrel, ez az arány idén már 79 százalékra nőtt. Bár első pillantásra ez a kabriók esetében másodlagos szempontnak tűnik, figyelembe kell venni, hogy kabrióval nem csupán esős időben, de napközben, tűző napon sem ajánlatos nyitott tetővel közlekedni.

image012

Az aktuális kínálatban a legtöbbet, 89 millió forintot egy 605 lóerős Ferrari 458 Italia Speciale autóért kérnek. A kabriók 3-4 százaléka tartozik a veterán kategóriába, az elérhető modellek közül jelenleg a legidősebb egy több mint százesztendős Ford T-modell, de a Morris Eight egy meghirdetett példánya is immár több mint 80 éve, 1935-ben gördült ki a gyárkapun.