Június 16-án kezdődik 55 dél-budai villamosmegálló akadálymentesítése és korszerűsítése. Augusztus 28-ig 35 dél-budai peront építenek át szélesebbre és magasabbra, ezért a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton a Móricz Zsigmond körtértől kifelé nem közlekedhetnek a villamosok. Helyettük buszok járnak majd az Erzsébet híd és a Petőfi híd felé kerülve.

A Szabadság hídra azért nem lehet majd kocsival felhajtani, mert budai hídfőjénél a hídra kanyarodó vágányokat is átépítik, a Gellért tér és a Móricz Zsigmond tér közötti vágányszakasszal egyetemben – írta az Index.

Az 55 dél-budai peront azért kell szélesíteni és meghosszabbítani, hogy passzoljanak az új CAF villamosokhoz, és akadálymentesen lehessen őket használni (a szélesebb peron a jobb kerekes székes megközelítést teszi lehetővé).

Az új megállóhelyek egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak lesznek. Az átépítések akadálymentesítés címszó alatt futnak, de kihasználva a vágányzárat, a BKK-BKV hozzácsapta a már esedékes vágány-, valamint felsővezeték-karbantartási, illetve a villamosok üzembiztonságát fokozó földkábel-építési munkákat is.