Persze, egy igazi Qashqai nem férne be egy konyhai készülékbe, ezért a Nissan európai műszaki központjában felépítettek egy nagyobb verziót.

A tesztelés során több ezer liter vizet fecskendeznek az autók külsejére minden szögből, majd érintéses teszteléssel ellenőrzik, hogy a vízzáró szigetelés a lehető legjobb minőségű. A monszuntesztnek is nevezett próbát minden személyautó és furgon fejlesztése során többször is elvégzik a prototípusokon.

A teszt első fázisában 24 ezer liter vizet öntenek az autóra. A legintenzívebb szakaszban mindössze 15 perc alatt több mint ezer liter víz hullik az autóra – ez egy méter csapadéknak felel meg.

a videó a hirdetés után indul

A teljes program – a monszunteszt és a nagynyomású vízsugarakkal végzett próba – során több mint 30 ezer liter vizet használnak fel. Ez több mint 2000-szer annyi, mint amennyit egy átlagos háztartási mosogatógép felhasznál egy mosási ciklus során. Egy csepp sem megy veszendőbe: a felhasznált vizet megszűrik, majd visszaszivattyúzzák egy hatalmas tartályba, amely csak arra vár, hogy egy újabb autó gördüljön be a mosókamrába.