A Mercedes másfél éve mutatta be az M-osztály utódját, a GLE-t, ám első körben az izgalmasabb verziót, a GLE Coupét vette előre. A terepsportkocsi adottságaihoz képest meglehetősen visszafogott jószág, ami a márka konszolidált vevőkörének bizonyára előny, ám alighanem akadnak olyanok is, akik örömmel látnák valamivel dögösebbnek az autót.

Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 1
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 2

Véres krokodilba burkoltak egy Mercit

Véres krokodilba burkoltak egy Mercit

Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 15
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 16
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 17
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 18
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 19
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 20
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 21
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 22
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 23
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 24
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 25
Véres krokodilba burkoltak egy Mercit 26
Fotó megosztása:

 

Az ő igényeiket elégíti ki az orosz TopCar Inferno, azaz Pokol elnevezésű csomagja. Már a külső módosítások letaglózóak: a matt lávavörös fényezést fekete betétekkel megbolondító kidolgozás a legújabb őrület a tuning világában, a Mansory AMG GT-je is hasonló megjelenést kapott. A szénszálas idomok, az extra kerekek, az aerodinamikai kiegészítők váratlanul ízléses, habár agresszív és öntelt arculattal ruházzák fel az autót.

Minden azonban csak addig érvényes, amíg ki nem nyitjuk az ajtót, és meg nem pillantjuk az utasteret. Itt égővörös krokodilbőr randevúzik a világos fával, szénszálas panelek köszönnek a 24 karátos arany részleteknek.

topcar-gle-coupe-red-crocodile-interior-4

Az optikai átalakítások mögött tartalmi javítás is van persze: a képeken látható 450 AMG (367 LE, 520 Nm) modell például az újrahangolást követően már 454 lóerőt és 643 newtonmétert tud. Menetdinamikai adatokat nem közölt a műhely, de a gyári 5,7 másodperces gyorsulásnál alighanem 2-3 tizeddel jobbat tud az oroszosított autó.