A fiatalok az úrkúti vendéglátó-ipari egységből tartottak Szentgálra, amikor közvetlenül a kocsma előtt található kanyarban megjelent egy személyautó. A traktor vezetője a lehetséges ütközést elkerülve, egyenesen az árokba hajtott, ahol a jármű először az oldalára, majd teljesen előre bukott – nyilatkozta Horváth József, aki a balesetben a lábán sebesült meg.

Az esethez a mentőket is riasztották, akik kórházba szállították a szerencsétlenül járt fiatalokat. A helyszínre ráadásul kétszer is ki kellett szállnia a mentőknek, mert az egyik érintett valamivel később kért orvosi segítséget, az ütközés után elmenekült a helyszínről.

A sérültek egyike súlyosan megsebesült, neki a borulás következtében a traktor alá szorulhatott a karja, amely több helyen el is tört.

Ludvai Zsolt őrnagy, az Ajkai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője elmondta, hogy az ügyben rendőrségi vizsgálat indult. Állítólag a fiatalok szabálysértést nem követtek el, a traktort vezető srác sem alkoholos, sem más szer általi befolyásoltság alatt nem állt.