Hat rendőrautó és helikopter üldözte 2015 júliusában Nichola Churchillt. Nagyjából 60 kilométeren át tartott az üldözés Norfolkon és Sufforkon át, miközben a három rendőrautó is súlyosan megrongálódott. A rendőrök elmondták, hogy megpróbálták szöges útakadállyal is megállítani, de az hatástalan volt a munkagép hatalmas abroncsaira.

A Vezess.hu oldalain már korábban is megénekelt ügyben bíróság most meghozott döntésében 14 hónap börtönre ítélte a gépet vezető munkást, akit két évre a vezetéstől is eltiltotta. A 40 éves Churchill a korábbi tárgyaláson bűnösnek vallotta magát veszélyes vezetés, jármű jogtalan használata és drog használata miatt.

Mint kiderült a férfi azt követően borult ki, hogy többször jelentette, hogy nem működik a légkondicionáló a dömperben, de nem javították meg, neki pedig tovább kellett dolgoznia a kőbányában. A vizsgálat azonban kimutatta, hogy július 20-án, amikor az eset történt, 13 fok volt az a helyszínen. A munkás által érzett forróságot valószínűleg az általa fogyasztott amfetaminok okozták.

20 tonnás dömperrel menekült a rendőrök elől 2 Az egyik rendőr így fogalmazott a jelentésében: “Azt hittem meg fogok halni, megdöbbentem, soha nem éreztem korábban ilyet a pályafutásom alatt. Arra gondoltam, hogy ez a jármű olyan nagy és nehéz, hogy át tud hajtani a rendőrautónkon”. A rendőrautókban 10 milliós kár keletkezett.