Az Audi RS4-es áttör minden rendőrségi úttorlaszt, és kész őrült sebességgel akár a forgalommal szemben az autópályára hajtani, hogy megszökjön a hatóságok elől.

A svájci rendszámú autót orosz tulajdonosától lopták el a milánói Malpensa repülőtérről, s az olasz hatóságok azt gyanítják, hogy egy háromfős kelet-európai banda száguldozik vele. A hétvégén közzétették három fiatal albán gyanúsított fényképét, róluk azonban hétfőre kiderült, hogy nincs közük a lopott autóhoz. A rendőrségnek jelenleg fogalma sincs arról, kik ülhetnek az ámokfutó luxusautóban.

Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy az autóval szökésben lévő bűnözők menekülnének. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki, hogy a forgalomban cikázó sárga Audinak közvetve köze lehet egy karambolhoz, amelyben életét vesztette egy Mercedes-furgon vezetője, egy 57 éves orosz nő.

Az autóban tartózkodó három személyt egyelőre autólopással, gyorshajtással, a közúti közlekedés veszélyeztetésével és a hatósággal való szembeszegüléssel vádolják. A hajtóvadászatban helikoptereket is bevetettek, és riadóztatták a szomszédos Ausztria és Szlovénia hatóságait is. Egy osztrák autópályán már a múlt héten látni vélték az autót.

A nyitóképen (illusztráció) is látható Audi RS4 2012 óta van a piacon. Motorja 4,2 literes V8-as, 450 lóerő teljesítménnyel. Ezzel a kocsi 4,7 másodperc alatt gyorsulhat nulláról száz km/órára. Végsebessége 250 km/óra, illetve rendelhető 280 km/órás végsebesség is. A Vezess is próbálta a kocsit, ide kattintva olvashatod el cikkünket az RS4-ről.