Az Egyesült Államok középnyugati vidékeiről a keleti városok felé tart az a nagy viharzóna, amely az ország déli és középnyugati szövetségi államaiban már komoly pusztítást hagyott maga után. 
A szövetségi fővárosban és az északabbra fekvő nagyvárosokban, Baltimore-ban, Philadelphiában, New Yorkban helyi idő szerint péntek estére jósolják a hatvan-hetven centiméteres hóval  “érkező”, történelminek nevezett viharokat. A legészakibb államban, Maine-ben másfél méteres hóra számítanak.  
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 1
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 2

Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar

Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 15
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 16
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 17
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 18
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 19
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 20
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 21
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 22
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 23
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 24
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 25
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 26
Fotó megosztása:
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 27
A viharzóna Arkansas, Kentucky, Tennessee felől közelít – bár ezekben a szövetségi államokban még mindig érvényben van a rendkívüli állapot-, s átszeli szinte az egész Egyesült Államokat nyugat-keleti irányban. Az országos meteorológiai szolgálat szerint mindent megbéníthat a vihar, ennek megfelelően a szövetségi fővárostól, Washingtontól New Yorkig már mindenütt kiadták a vihar-riadóra szóló figyelmeztetést. 
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 28
Virginiában, Marylandben és Pennsylvaniában a kormányzók rendkívüli állapotot hirdettek. A legnagyobb hóesésre ugyanis ezekben az államokban lehet számítani. Ezeken a vidékeken pénteken már bezártak az iskolák, az egyetemek és a közintézmények, a fővárosban a kormányzati hivatalok csak délig vannak nyitva, és péntektől vasárnap estig leállították a metróközlekedést. (Washingtonban az Egyesült Államok második legforgalmasabb metróhálózata működik, és nagyon ritkán állítják le a közlekedést.) 
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 29
Észak-Karolinától New Yorkig mintegy ötezer repülőjáratot függesztettek fel, a repülőtereket szintén lezárták. A koncerteket és más kulturális rendezvényeket elhalasztották. 
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 30
A várható cudar időjárás több mint ötvenmillió embert érint, az ezen a vidékeken élőket figyelmeztették a várható áramkimaradásokra is. Figyelmeztető nyilatkozatot adott ki New York és Washington polgármestere is, a washingtoni polgármester-asszony, Muriel Bowser pedig ismételten bocsánatot kért a város lakóitól, amiért szerdán este az alig másfél centiméteres hó és jegesedés miatt káosz alakult ki a fővárosban. Az emberek egyébként napok óta készülődnek a nagy viharra. 
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 31
A boltok polcai sok helyütt teljesen üresen tátonganak, vizet, kenyeret, alapvető élelmiszereket és – a várható áramkimaradás miatt – gyertyákat és elemlámpákat vásárolnak az emberek. 
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 32
Az előrejelzések szerint a viharok áradásokkal járnak majd együtt Delaware és New Jersey államokban. Ezzel egyidejűleg délen, a Mexikói-öböl partján fekvő szövetségi államokban tornádókat jeleztek.
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 33
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 34
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 35
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 36
Fotókon az Amerikát gyötrő hóvihar 37