“Tudjuk, hogy nagy csalódást okoztunk ügyfeleinknek, az illetékes hatóságoknak és általában a nagy nyilvánosságnak is” – jelentette ki a hétfőn megnyíló Detroiti Autószalon előestéjén Matthias Müller. “Itt és most elnézést kérek mindazért, ami a Volkswagennél rosszul alakult. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy helyrehozzuk a dolgokat” – fogalmazott. 
Az amerikai hatóságok már megkapták a Volkswagen koncepcióját a botrányban érintett autók motorjainak az átalakítására – mondta, hozzátéve, hogy azt csak azt követően hozzák nyilvánosságra, hogy alkalmazására zöld utat kaptak.
    
Matthias Müller szerdán találkozik az amerikai EPA (Environmental Protection Agency) környezetvédelmi hivatal igazgatójával, Gina McCarthyval. A Bild am Sonntag német lap vasárnapi beszámolója szerint a Volkswagen vezérigazgatója egy újonnan kifejlesztett dízelmotor-katalizátort mutat be az EPA elnökének. A Volkswagen szóvivője a lap értesülését nem erősítette meg.
    
Az EPA csütörtökön dönt a Volkswagen dízelmotor-emissziós értékek korrigálására tett javaslatairól. Matthias Müller ugyanakkor Detroitban megerősítette, hogy a Volkswagen kitart amerikai beruházási tervei mellett, sőt, a chattanoogai üzem több mint egymilliárd dolláros modernizálása mellett még 900 millió dollárt fordít az idén piacra kerülő új CrossBlue SUV modell gyártásába is, amely kétezer új munkahelyet teremt az Egyesült Államokban. 
    
A Volkswagen AG tavaly 600 ezer autót értékesített az Egyesült Államokban, kissé többet mint 2014-ben. A növekedés azonban prémiummárkái, az Audi és a Porsche eladásainak volt köszönhető, mivel a VW márka értékesítése öt százalékkal 349 ezerre csökkent.