Az Országos Meteorológiai Szolgálat reggel kiadott figyelmeztető előrejelzése alapján délelőtt a Vác-Budapest-Szolnok-Debrecen vonaltól északra síkvidéken is ónos eső, fagyott eső várható, majd itt is olvadni fog. 

A Dunántúli-középhegység keleti részeinek, valamint az északi országrész hegyvidéki területeinek körülbelül 250 és 600 méteres magasság közé eső részein egészen estig ónos esőre van kilátás. Errefelé vastagabb jégréteg is kialakulhat. Havazásra csak az északi határ közelében lehet számítani, elsősorban a keleti országrészben, a csapadékmentes tájakon tartós és sűrű ködfoltok is előfordulhatnak. 
Vigyázat, támad az ónos eső! 1
Vigyázat, támad az ónos eső! 2

Vigyázat, támad az ónos eső!

Vigyázat, támad az ónos eső! 15
Vigyázat, támad az ónos eső! 16
Vigyázat, támad az ónos eső! 17
Vigyázat, támad az ónos eső! 18
Vigyázat, támad az ónos eső! 19
Vigyázat, támad az ónos eső! 20
Vigyázat, támad az ónos eső! 21
Vigyázat, támad az ónos eső! 22
Vigyázat, támad az ónos eső! 23
Vigyázat, támad az ónos eső! 24
Vigyázat, támad az ónos eső! 25
Vigyázat, támad az ónos eső! 26
Fotó megosztása:
Vigyázat, támad az ónos eső! 27
Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében 2. fokú riasztás van érvényben! A rendőrség az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét. 
A csúszós utakon a féktávolság a többszörösére nőhet és a gépjárművek kormányozhatósága jelentősen csökken. A télies útviszonyok egészen más közlekedési magatartást igényelnek a járművezetők részéről. Lehetőség szerint kerüljék a hirtelen kormánymozdulatot és az erős fékezést, valamint tartsanak a megszokottnál nagyobb követési távolságot! Nagyobb követési távolságot tartva, lassabban haladva kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata és a rossz manőverezés esetén kialakuló hibák is könnyebben korrigálhatóak.Vigyázzanak az úttest mellett, vagy az úttest szélén haladó gyalogosokra, kerékpárosokra! 
A balesetek megelőzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, jégtől, párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen. Lehetőség szerint teletankolt, a megváltozott időjárási körülményeknek megfelelően felkészített járművel induljanak útnak! Számítsanak arra, hogy a csúszós úton romolhat a gépjárművek menetstabilitása!
(police.hu)