Az elmúlt órákban több személyi sérülés nélküli baleset történt Békés megye útjain. Az utak szakaszonként rendkívül csúszóssá váltak! Mindenkitől fokozott óvatosságot kérnek a hatóságok és mi is.

Békés megyében  délután a korábban hírül adott Vésztő és Tarhos között történt baleset mellett több személyi sérüléssel nem járó balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A napközben leesett csapadék estére megfagyott, az utak szakaszonként rendkívül síkossá, csúszóssá váltak. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek. 
De Bács-Kiskun megyében sem jobb a helyzet, mintegy hatvanhat, beavatkozást igénylő káreset történt az időjárási körülmények miatt csütörtök hajnal óta. A szerda éjszaka kezdődött erős havazás és jegesedés miatt a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába kora délutánig hatvanhat, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
    
A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók hajnal óta folyamatosan távolítják el a megye útjairól a forgalmat akadályozó letört, illetve vezetékekre szakadt ágakat, kidőlt fákat. Nyolc esetben kérték a tűzoltók segítségét árokba csúszott járművek mentéséhez. Személyi sérüléssel járó baleset azonban a megye útjain nem történt.
A havas időben általában 10 és 20 százalék között nő a lakás és gépjárműkár-bejelentések szám – közölték a biztosítók az MTI-vel.