Tömegbaleset árnyékolta be a 2016-os Dakar-rali Buenos Aires-i prológját, amelyen egy kínai versenyző, Kuo Mei-ling a nézők közé sodródott Mini Cooperjével. Eleinte négy súlyos és hat könnyebb sérültről beszéltek, de az MTI – szervezőktől származó – információja szerint már tizenháromra emelkedett a szám, a sérültek közül öt gyerek. Az eset 6,6 kilométerrel  rajt után történt.

Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 1
Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 2

Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg

Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 9
Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 10
Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 11
Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 12
Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 13
Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 14
Fotó megosztása:
Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 15
Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 16
A Telam argentin hírügynökség a szombati szerencsétlenséggel kapcsolatban azt közölte, hogy a sérültek közül három állapota válságos. A súlyos sérülteket a mentők körházba szállították. A szervezők négy mentőhelikoptert, három mentőautót küldtek a helyszínere.


    
A baleset miatt a szervezők félbeszakították a prológot, amelyet az autósok között a holland Bernhard Ten Brinke (Toyota), a motorosoknál a spanyol Joan Barreda (Honda) és a portugál Ruben Faria (Husqvarna), a kvadosoknál pedig a chilei Ignacio Casale (Yamaha) nyert meg. 59 versenyző tudta teljesíteni a szakaszt, mielőtt a szervezők leállították.
   
Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 17 Az idei Dakar-ralin 60 ország 556 versenyzője vesz részt, ez rekord. Először indulnak olyan világhírű ralisok, mint a francia Sébastien Loeb és a finn Mikko Hirvonen, de nem hiányzik Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel, Nasszer Al-Attiyah sem.

A 360-as rajtszámú MINI-vel induló Mei-ling ett volna az első kínai hölgy, aki teljesíti a Dakart, sőt, ő az első ázsiai nő, aki részt vesz a versenyen.
   
Tömegbaleset a Dakar-ralin, 13 néző sérült meg 18 Az indulóknak 9300 kilométert kell megtenniük, túlnyomó részt Argentínában – egy etap lesz Bolíviában -, a gyorsasági szakaszok 4700-4800 kilométert tesznek ki, de a motorosok, quadosok, kamionosok és az autósok útvonala némileg eltér. A cél Rosario városában lesz január 16-án.

A Dakar-ralit először 2009-ben rendezték meg Dél-Amerikában.