Az Audi és Mercedes-Benz is kínál luxusautóiból sportos variánst, hiszen az S8, illetve az S65 AMG is az ilyen modellre vágyó ügyfeleket célozza. A BMW azonban eddig a 7-es sorozat esetében alig-alig vetette be az M GmbH szaktudását. Ez azonban a jövőben változhat.

Állítólag a BMW német online konfigurátorában tűnt fel néhány kép, amelyet Bimmertoday egyik olvasója fedezett fel és mentett le, majd osztott meg. Szerintünk ugyan gyenge Photoshop munkának tűnik az M760Li felirat az autó hátulján, amely hol a 750i-vel egyszerre, néhol pedig szinte a lámpákra rálógva tűnik fel, de pletykának mindesetre izgalmas.


Az nem kérdés, hogy van egy vevőkör, amely továbbra is igényli a V12-es motor megjelenését, ezért várható, hogy elődeihez hasonlóan az új Hetesből is készül majd ilyen. Az általunk is próbált Rolls-Royce Ghostban és Wrath-ben stb. szereplő, a BMW által fejlesztett, 6,6 literes duplaturbós motor kerülhet a 7-es sorozatba. Nagyjából 600 lóerős teljesítmény várható, nyolcfokozatú automata váltóval és négykerék-hajtással kombinálva.

Ehhez az alaphoz tenné hozzá a magáét az Motorsport részleg, amely korábban is kínált kiegészítőket a Heteshez. Természetesen ezúttal sem egy valódi M modellről, azaz M7-ről lenne szó, hanem egy úgynevezett M Performance kivitelről. Olyan mint az M135i, az M235i, az M550d xDrive, az X5 M50d és az X6 M50d is. Ezek kocsik speciális hajtáslánccal, felfüggesztéssel és kormányművel rendelkeznek. Egyedi lökhárítókat, felniket kapna az M760, illetve az utastérben az ilyen modellekre jellemző megoldások tűnnének fel, így sötét tetőkárpit, M-es kormány, sportosabb ülések és több alumíniumdísz a műszerfalon.

Tekintve, hogy az új BMW 7-es piaci bevezetése még csak most indult a 760i, illetve nyújtott és M-es variánsának megjelenése csak egy év múlva várható. Addig lehet álmodozni.