Az eddig alkalmazott ábrák, grafikák, fényképek mellett megjelenő kisfilmek egy konkrét forgalmi szituációt, nem pedig egy kiragadott pillanatot ábrázolnak. Ez a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy a vizsgázók élethűbb megjelenítésben értelmezhessék – ezáltal jobban megértsék – az adott közlekedési helyzetet. Így elméletileg jóval felkészültebben kerülnek ki a forgalomba.

A bejátszások legfeljebb tíz másodpercesek, és a kérdés megválaszolására rendelkezésre álló egy percen belül akár többször is lejátszhatók. Nem változik a vizsgán feltett összes kérdés darabszáma, összes pontértéke és a megfelelés ponthatára sem.


A számítógépes elméleti vizsga kérdésbankja idén januárban újult meg. Ez egyrészt a korszerűtlen, elavult ábrázolások, technikai megoldásokkal kapcsolatos kérdések modernizálásából állt annak érdekében, hogy a járművezető-jelöltek a gyakorlatban alkalmazható tudást szerezhessenek meg. Másrészről a kérdések száma jelentősen megnövekedett, így elkerülhetővé vált az a helytelen tanulási módszer, amikor a vizsgázó csak memorizálja az adott kérdéshez tartozó helyes választ.